Текстове

Освобождаване от карма и прераждане

08.11.2022 | Езотерика

Двубоят и в християнската религия е твърде голям – дали само вярата може да ви освободи, или трябват и дела… Колкото да са се опитвали да затрият и идеята за прераждането в Евангелията, тя стои там. Няма свещена книга, в която да липсва идеята за прераждане!

Странното е, че в световната литература върху тези два големи закона никой не дава место, никой не характеризира това битие на еволюцията с реалното присъствие на Кундалини. Във всичките науки за кармата и прераждането никъде не срещнах местото на тази Змия-Огън в решението на проблема с тях. В състояние ли е събуденият Кундалини да изгори всичко? Да! А кога ще дойде Кундалини – дали ще чака всичко да стане съвършено, или неговият духовен огън ще усъвършенства? Непояждащ огън ще ви даде Кундалини, за да реши големия въпрос на двубоя между Дух и материя.

Знае ли някой, че Кундалини с един само свой ход, когато от първата чакра отиде в седмата, всичко кармично може да изгори? И спомените ви дори няма да оживеят пред този Огън.

Ето защо толкова мъки са изживявали някои да правят подготовки, та дано събудят някакво пулсче мъничко, някаква поточност да излезе от вечния Кундалини, за да направи онова, което милионите години правят чрез законите на кармата и на прераждането. Защото принципът на кармата е необходимостта, която материалните субстанции у нас трябва да получат, за да се освободят от онова, което носят. Носят големи желания – един астрал точно с това е мощен. Но този астрал трябва да бъде обюзден! Така както всеки кон, който искате да яздите – не може необюзден на волност да седите на него. Това е легендата и за Фаетон в древногръцката митология – когато синът не се вслушва в съвета на своя баща Хелиос и препуска конете с колесницата му. Разбира се, синът се погубва…

Светът е давал свои образци и символи, чрез които е характеризирал енергията и принципите, с които трябва да си послужим, за да можем да я освободим. И точно това ме учудва – много мислители, много учители… и в края на краищата никой не казва за Кундалини. Кундалини е в състояние само за миг да изгори всичката ви карма! Но трябва да можете да го понесете, когато мине през вас, та ако е останала някаква кармична запетая, да я махнете!

Из списание „Нур“, бр. 1/2013 г., тема: „Карма и прераждане в Духовните вълни“